1 Ağustos 2013 Perşembe

Rüyada şeytan görmek nedir

isim: ferhat
rüyadaki nesne: şeytan
Gördüğünüz rüyayı anlatınız:
ruyamda uyanarak yanımda şeytanı gördüm ve hemen kelkıp sag elımle bogazını tuttum ve elım yanıyordu elımın kemıklerı kalmıstı ve ben yıne bogazını sıkıyordum şeytanın hıc acı hıssetmıyordum  gerısını hatırlamıyorum.

Rüyanızın tabiri:
İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Şeytan kişinin dünya ve ahiretindeki düşmanıdır. Hilekâr ve aldatıcıdır. Şeytanın rüyada tevili hü­kümdar ve ailedir. Rüyada Allah Tealanın zikri ile meşgul olurken bir bölük şeytanın kendisine dokunduğunu görmesi, kendisini helak etmek isteyen birçok düşmanı olduğuna, ancak isteklerine ulaşamayacaklarına delalet eder. Zira ayeti kerimede şöyle buyrulur. (Herhalde Allah’tan korkanlar, kendilerine şeytandan bir fitne, vesvese iliştiği zaman düşünürler, der­hal basiretlerine sahip olurlar.)
Bir alev topunun şeytanı takip ettiğini görmesi dininin doğruluğuna işarettir. Şeytanın kendisini korkuttuğunu görmesi dindeki ihlâsına ve kork­tuğu şeyden emin olmasına delalet eder. Zira ayeti kerimede şöyle buyru­lur. (Size haberi getiren şeytan sade kendi dostlarını korkutur. Siz on­dan korkmayın bana isyandan korkun.)
Rüyada şeytan görmek, Şeytan sevinçli ve ferah bir halde görmek şehvetlerinin peşinde koş­maya işarettir. Şeytanın elbiselerini çekip çıkarttığını görmesi vali ise göre­vinden alınmasına delalettir. Şeytanın kendisine dokunduğunu gören kim­seye bir düşmanı, hanımına iftira atar. Bir tabirde ise bu rüya o kimsenin üzüntülerinden kurtulmasına ve hastalıklarından şifa bulmasına delalettir. Şeytanın peşinden geldiğini görmek kendisini aldatan, işinden ve şerefinden eksiltmek isteyen bir düşmanı olduğuna delalet eder. Zira ayeti kerime de şöyle buyrulur. (Şeytan arkasına taktı da sapkınlardan oldu.)
Şeytanlara hükmettiğini onlarında kendisine boyun eğdiğini gören kimse heybete, riyasete ve düşmanlarını yok etmeye nail olur. Şeytanları bağladığını gören kimse yardıma nail olur. Şeytanların üzerine indiğini gör­mesi büyük bir günah işlemesine ve Allah Tealaya iftira etmesine delalet eder. Nitekim ayeti kerimede şöyle buyrulur. (Şeytanlar) vebal yüklenici her sahtekâr üzerine inerler.)
Şeytanlarla fısıldaştığını gören düşmanlarıyla müşavere eder ve onları salih kimselere karşı kışkırtır ancak bir şey yapmaya güçleri yetmez. Zira ayeti kerimede şöyle buyrulur. (O gizli konuşmalar (fiskoslar) sırf şeytan­dandır. İman etmiş olanları üzmek için hâlbuki onlara bir şey zarar etti­recek değildir.)
Şeytanın kendisine söz öğrettiğini gören kimse uydurma sözler konu­şur. Veya insanlara tuzak kurar ve yalan şiirler söyler. Şeytanı öldürdüğünü gören kimse hile ve tuzak kurar.
Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada şeytanı görmek fe­rahlamaya, şımarmaya ve şehvete delalet eder. Şeytanın kendisini çarptı­ğını gören kimse faiz yer. Şeytana düşmanlık yaptığını gören kimse imanlı, dürüst, Allah Tealaya itaatkâr ve dininde kuvvetli olan kimsedir. Bir ateş topunun şeytanı takip ettiğini görmek, o yerde Allah Tealaya ve hükümdara düşmanlık yapan, sultanın ve hâkimin gizli sırlarını öğrenen ve Allah tara­fından belasını sultan tarafından cezasını bulan kimseye delalet eder.
Şeytan zayıf düşmandır. Rüyada kendisinin şeytan olduğunu veya şey­tanı yuttuğunu gören kimse denizde yolculuk yapıyorsa boğulmasından ka­rada yolculuk yapıyorsa başına kötü bir hal gelmesinden zarar ve eziyet görmesinden korkulur. Bazen şeytan görmek bina yapan, denize dalan, casusluk yapan ve söz dinleyen kimselere delalet eder. Bazen onları gör­mek kaş göz işaretleri ile dalga geçen kimselere delalettir. Şeytana döndü­ğünü gören kimse insanlara yüzünü ekşitir ve onlara eziyet vermeye çalışır. Yada kanalları ve çukurları temizleyen kimse olur. Veya yanarak ölür yada dininde fitneye uğrar.
Rüyada iblisi görmek, kötülük ve bidat ehli âlime delalet eder. Rü­yada iblis, namazın terkine, yalana, günah işlemeye, uzun ömürlü olmaya, Âdem (aleyhisselam)ın kıssasına binaen hileye, kandırmaya, sihire, hasede ve eşlerin ayrılığına delalet eder.
Şeytanı rüyada görmek dinden dönmeye de delalet eder. Zira şeytan Allah Tealaya ibadet eden bir kul iken ona asi olmuş ve kovulmuştur. Şey­tan rüyada denizlere hükmeden ordular düzenleyen kâfir hükümdara da delalet eder. Zira ayeti kerimede şöyle buyrulur. (Onlardan gücünün yet­tiği kimseleri davetinle şaşırt; süvarilerinle, yayalarınla onları yaygaraya boğ; mallarına, evlâtlarına ortak ol, kendilerine vaatlerde bulun. Şey­tan, insanlara, aldatmadan başka bir şey vaat etmez.)
Kendisinin iblis olduğunu gören kimse kör olur. Veya dinden döner, ya da uzun ömürlü olup malı ve çocuğu çoğalır. Hile ve tuzakla düşmanlarına galip gelir. Eğer devlet reisi olmaya ehil ise devlet reisi olur ve kötülükle emredip iyilikleri yasaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder